“Ik heb nu zelf meer invloed op mijn huid.”

Frans | Huidspecialist sinds 20 jaar

Nagels

Psoriasis op de nagels komt vrij veel voor. Als je last hebt van een psoriasis soort kunnen ook je nagels aangetast zijn. De Latijnse benaming voor nagelpsoriasis is psoriasis unguiem.* Je kunt het hebben op één nagel, maar ook op alle nagels. Zowel op je vingernagels als op je teennagels kan deze psoriasis soort zitten.

Bij nagelpsoriasis zitten er vaak putjes in de nagelplaat en heb je te maken met geelbruine verkleuringen. In sommige gevallen kan de nagel zelfs loslaten. Er zijn behandelingen voor deze aandoening, die je kunt bespreken met je huisarts of dermatoloog. Het vervelende van nagels is dat ze langzaam groeien. Bij een behandeling van je nagels speelt geduld daarom een belangrijke rol. Een behandeling werkt namelijk nooit snel. Het kan een hele tijd duren en dit heeft te maken met het groeiproces van de nagel. Het kan soms maanden duren voordat de aangedane nagel vervangen is door een gezonde. Helaas zoals bij alle psoriasis soorten is het chronisch en kan het later weer terug komen.

Wat kun je zelf doen?
Als je last hebt van nagelpsoriasis kun je je nagels voorzichtig kortknippen of vijlen. De nagelriemen kun je verzorgen met een nagelriemolie. Daarna kun je de nagelriemen voorzichtig terugduwen. Wees niet te ruw met bijvoorbeeld een nagelborstel.

Verwante producten:
Dermalex Repair Psoriasis

Psoriasis dient altijd vastgesteld te worden door een arts.

*Dermalex Repair heeft hiervoor geen specifiek product in het assortiment. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

Dermalex Repair Psoriasis
Dermalex Repair Psoriasis
Meer over dit product
Online Bestellen