“Ik heb nu zelf meer invloed op mijn huid.”

Frans | Huidspecialist sinds 20 jaar

Hoofdhuid

Psoriasis kan op verschillende plaatsen op het lichaam voorkomen. De behaarde hoofdhuid is ook een plaats waar het vaak voorkomt. Ruim de helft van de mensen met psoriasis krijgt ook plekken op de behaarde hoofdhuid, vooral langs de haargrens.

Plekken op de hoofdhuid kunnen voorkomen in combinatie met andere vormen van psoriasis, zoals bij psoriasis vulgaris. Het komt ook regelmatig enkel en alleen voor op de hoofdhuid, dan heet het psoriasis capitis.*

Je kunt last hebben van kleine plekjes op je hoofdhuid, maar ook van grote(re), verdikte plakkaten. Vaak is de begrenzing tussen de aangedane huid en de gezonde huid scherp. Meestal gaat het gepaard met overmatige schilfering. Daardoor wordt het weleens verward met roos (milde vorm van seborroïsch eczeem*). Het verschil zit in de scherpe begrenzing tussen de aangedane en gezonde huid, die bij psoriasis erg kenmerkend is. Verder zijn de schilfers bij psoriasis groter en zitten vaster aan de hoofdhuid.  Uiteraard is het vervelend als de schilfering zichtbaar is. Vooral in donker haar en bij donkere kleding is het zichtbaar.

Verwante producten:
Dermalex Repair Psoriasis

Psoriasis dient altijd vastgesteld te worden door een arts. Dermalex Repair Psoriasis  is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

*Dermalex Repair heeft hiervoor geen specifiek product in het assortiment. Neem hiervoor contact op met je huisarts.

 

Dermalex Repair Psoriasis
Dermalex Repair Psoriasis
Meer over dit product
Online Bestellen