“Ik heb nu zelf meer invloed op mijn huid.”

Frans | Huidspecialist sinds 20 jaar

Handen en voeten

Psoriasis komt ook voor op handen en voeten. Op iedere plek op je lichaam is het uiteraard vervelend, maar deze plekken zijn bijzonder onprettig, omdat je ze de hele dag gebruikt. Een ander nadeel van je handen is dat ze altijd zichtbaar zijn. Je kunt handschoenen aantrekken, maar dit trekt uiteraard net zo goed aandacht als het geen weer ervoor is of als je binnen bent. Je voeten kun je uiteraard verbergen in schoenen, maar als het warm is zul je niet snel open schoenen of zelfs slippers dragen met deze aandoening. Doordat je je handen en voeten de hele dag gebruikt kan het ook pijnlijk zijn als je last hebt van jeuk of een branderig gevoel.

De verschillende soorten psoriasis kunnen over je hele lichaam voorkomen, maar twee soorten zijn primair bekend om hun plaats op handen en voeten:

  • Psoriasis pustulosa*: bij deze vorm van psoriasis komen pustels (etterpuistjes) voor. Meestal blijven deze pustels beperkt tot de handpalmen en voetzolen. Het is ook mogelijk dat het zich verder uitbreidt over het hele lichaam.
  • Psoriasis palmoplantaris*: bij deze soort bevindt de psoriasis zich op de handpalmen en voetzolen. Ook hierbij heb je te maken met pustels. De huid rondom de pustels zijn rood en schilferig. Je hebt vaak last van jeuk en branderigheid. Zoals eerder gemeld lijkt roken een uitlokkingfactor. Zeker bij deze soort lijkt dit een sterke factor te zijn.

Verwante producten:
Dermalex Repair Psoriasis

Psoriasis dient altijd vastgesteld te worden door een arts.

*Dermalex Repair heeft hiervoor geen specifiek product in het assortiment. Neem hiervoor contact op met je huisarts.
 

Dermalex Repair Psoriasis
Dermalex Repair Psoriasis
Meer over dit product
Online Bestellen