“Ik heb nu zelf meer invloed op mijn huid.”

Frans | Huidspecialist sinds 20 jaar

Behandeling Psoriasis

Psoriasis is een vervelende huidaandoening en kent vaak een grillig verloop. Je hebt te maken met goede tijden waarin de huid rustig is en slechte tijden waarin het opeens weer volop zichtbaar is op de huid.

Verzorging
Het is belangrijk om je huid goed te verzorgen met een vette, hydraterende zalf. Ook in de perioden dat de huid rustig is. Een droge huid kan jeuk verergeren en er zelfs tot leiden dat je je huid stuk krabt. Het is belangrijk dit te voorkomen, omdat er dan nieuwe psoriasisplekken kunnen ontstaan.

Tips
Psoriasis kent verschillende uitlokkende factoren. Probeer hier rekening mee te houden, omdat ze je psoriasis kunnen uitlokken of verergeren:

  • Vermijd stress.
  • Probeer met roken en/of alcohol consumpties te minderen of helemaal te stoppen als je klachten hierdoor erger worden.
  • Vermijd krabben. Als de jeuk te erg is, wrijf dan over de plek.

Voor meer tips.

Behandeling
Er bestaan verschillende soorten behandelingen voor psoriasis:

  • Er zijn verschillende receptgeneesmiddelen*, zowel uitwendige geneesmiddelen (lokale behandeling) als inwendige geneesmiddelen (systematische behandeling) voor de behandeling van psoriasis. Het is afhankelijk van de mate van psoriasis en leeftijd welk soort geneesmiddel en in welke sterkte dit gebruikt wordt.

* Dit gaat altijd in overleg met je arts of dermatoloog. Lees voor gebruik de bijsluiter.

  • Lichttherapie wordt soms ook ingezet als behandelwijze van psoriasis bij volwassenen. Dit is afhankelijk van de mate van psoriasis per persoon. Zonlicht (vooral het ultraviolette deel) kan een positieve invloed hebben op psoriasis.

Lichttherapie gaat altijd in overleg met je arts of dermatoloog.

  • Als aanvullende behandeling zijn er ook vrij verkrijgbare middelen op de markt om milde tot matige symptomen van psoriasis te behandelen. Lees altijd goed de verpakking en gebruiksaanwijzing. Bij twijfel vraag advies aan je drogist of apotheker. Dermalex Repair Psoriasis* is een voorbeeld van een vrij verkrijgbaar middel.

Aan de diverse behandelingen kunnen voor- en nadelen zitten. Laat je daarom altijd goed informeren.

Verwante producten:
Dermalex Repair Psoriasis

Psoriasis dient altijd vastgesteld te worden door een arts. Dermalex Repair Psoriasis  is een medisch hulpmiddel. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

 

Dermalex Repair Psoriasis
Dermalex Repair Psoriasis
Meer over dit product
Online Bestellen