“Minder irritatie, dat voelt een stuk fijner”

Marina | Huidspecialist sinds 7 jaar

Wat is huidirritatie?

Als je last hebt van huidirritatie, dan is je huid door een bepaalde stof of wellicht een omgevingsfactor geïrriteerd geraakt. Het kan gaan om een allergische reactie op een bepaalde stof (allergeen), zoals bij allergisch contacteczeem. Huidirritatie kan ook ontstaan door een langdurige inwerking van een irriterende stof op je huid. Ook omgevingsfactoren zoals kou en warmte kunnen je huid irriteren. Luieruitslag* is ook een vorm van huidirritatie. Veel baby’s hebben hier wel eens last van. Urine en ontlasting maken de huid rood, geïrriteerd en soms ook ruw en schraal.

Symptomen van huidirritatie kunnen zijn jeuk, droge huid, rode bultjes, schilfering, vochtafscheiding (ook wel natten genoemd) en korstjes.  Allemaal vervelende symptomen, maar er zijn wel verschillende behandelingen mogelijk.

Er zijn ontzettend veel stoffen die huidirritatie kunnen veroorzaken. Het is belangrijk om er achter te komen welke stof bij jouw huid irritatie oproept en deze stof dan zo veel mogelijk te vermijden.

* Dermalex Repair heeft hiervoor geen geschikt product in het assortiment. Vraag je arts of apotheker om advies.

Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Meer over dit product
Online Bestellen