“Minder irritatie, dat voelt een stuk fijner”

Marina | huidspecialist sinds 7 jaar

Gezicht

Huidirritatie op welke plek op je lichaam dan ook is vervelend, maar je gezicht is een van die plaatsen waar het nog vervelender is. Ten eerste valt het eerder op en ten tweede kan je huid daar ook erg gevoelig zijn.

Allergisch contacteczeem
Allergisch contacteczeem kan overal op je lichaam ontstaan, dus helaas ook in je gezicht. Er zijn heel veel stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Zo zijn er diverse geurstoffen en conserveringsmiddelen die op een Europese lijst staan, omdat ze bekend staan als allergenen. Dit houdt in dat er veel mensen zijn, die niet tegen deze stoffen kunnen.

Geurstoffen en conserveringsmiddelen vind je veel terug in toiletartikelen zoals shampoos en doucheproducten, maar ook in gezichtcrèmes en reinigingsproducten (zoals toners en lotions) kunnen ze zitten. 

Het is daarom belangrijk dat je weet voor welke stof(fen) je allergisch bent. Als je er zelf niet achterkomt, kun je bij een dermatoloog een huidtest doen. Voordat je producten koopt, check dan altijd goed of de stof erin zit. Van hypoallergene producten wordt vaak gezegd dat je ze ook voor een zeer gevoelige huid kunt gebruiken. In principe proberen fabrikanten in dit soort producten niet de stoffen te gebruiken waarvan bekend is dat ze vaak een reactie veroorzaken. Desalniettemin kunnen ze wel een reactie veroorzaken! Check daarom ook bij deze producten wat erin zit. Als je een nieuwe crème gaat gebruiken, test deze dan altijd eerst op een kleine stukje op je arm voordat je het aanbrengt op je hele gezicht.

Verwante producten:
Dermalex Repair Huidirritatie 30 g

Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Meer over dit product
Online Bestellen