“Minder irritatie, dat voelt een stuk fijner”

Marina | huidspecialist sinds 7 jaar

Oorzaken huidirritatie

Huidirritatie is niet erfelijk. Iedereen kan het krijgen. Als je kijkt naar contacteczeem kun je twee varianten onderscheiden:

  • Allergisch contacteczeem
  • Irritatief contacteczeem

Oorzaak allergisch contacteczeem
Een bepaalde stof zorgt voor een allergische reactie op de huid. Deze stof (allergeen) dringt de huid binnen, specifieke afweercellen herkennen de stof en er ontstaat een ontstekingsreactie in de huid. Het hangt helemaal af van de eigenschappen van de stof en van jezelf of en in welke mate je een allergische reactie krijgt. Je kunt iets al jaren probleemloos gebruiken en opeens ontstaat er een allergische reactie. Het komt ook voor dat een allergische reactie veel sneller plaatsvindt. Na enkele weken krijg je al een allergische reactie. Zodra je huid in contact komt met deze stof (allergeen) krijg je een reactie. Meestal houd je er je hele leven lang last van.

Oorzaak irritatief contacteczeem
De oorzaak van irritatief contacteczeem (ook ortho-ergisch contacteczeem genoemd) is een irriterende stof. Met deze irriterende stof komt je huid regelmatig in contact, waardoor het een langdurige inwerking heeft. Hierdoor kan je huid zichzelf op den duur niet meer voldoende herstellen, waardoor er huidirritatie ontstaat.
 

Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Meer over dit product
Online Bestellen