“Minder irritatie, dat voelt een stuk fijner”

Marina | huidspecialist sinds 7 jaar

Huiduitslag

Huiduitslag is een algemene term voor zichtbare uitslag op de huid zoals rode plekken, vlekken en bultjes of blaasjes (eventueel gevuld met vocht). Huiduitslag is niet aangeboren en iedereen kan het krijgen. Verder kan het over het hele lichaam voorkomen.

Als je huid geïrriteerd is, kan je huid rood worden of er kunnen blaasjes ontstaan. Beide symptomen is een reactie van de huid op een bepaalde stof. Als je gaat krabben kun je de roodheid of rode bultjes erger maken. Vochtblaasjes kun je zelfs stuk krabben, waardoor je ook de huidirritatie kunt verergeren. 

Wat kun je doen?
Probeer uit te zoeken voor welke stof je allergisch bent. Als je te maken hebt met huiduitslag op je handen, kan dit ook komen omdat je langdurig en frequent werkt met een bepaalde irriterende stof. Probeer deze stof te vermijden. Verder is het belangrijk om bij huiduitslag niet te gaan krabben. Zorg er daarom voor dat je nagels kort zijn. Als je echt last hebt van veel jeuk, probeer dan te wrijven (eventueel door je kleding heen) in plaats van te krabben.

Verwante producten:
Dermalex Repair Huidirritatie 30 g

Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Meer over dit product
Online Bestellen