“Minder irritatie, dat voelt een stuk fijner”

Marina | huidspecialist sinds 7 jaar

Droge huid

Een droge huid is ook vaak een symptoom van een geïrriteerde huid. Je huid verliest meer vocht en bevat minder huidvetten (lipiden). Als de functie van de huidbarrière is verminderd, wordt je huid vatbaarder voor irriterende stoffen

De huid
De huid vormt een barrière tussen “binnen” en “buiten” ons lichaam en zorgt ervoor dat bepaalde stoffen, bacteriën en water niet ons lichaam binnen kunnen dringen. In de huid zitten anti-microbiële beschermers. Zij vormen een eerste verdediging tegen invloeden van buitenaf, zoals bijvoorbeeld allergenen. Als de barrièrefunctie van je huid verstoord is, is je huid gevoeliger voor eventuele indringers zoals allergenen en kan hierdoor sneller geïrriteerd raken en gaan jeuken.

Wat kun je doen?
Het is erg belangrijk je huid goed te verzorgen, daarmee kun je de barrièrefunctie van je huid helpen herstellen en je huid in goede conditie houden.

Er zijn verschillende behandelmethoden voor de symptomen van huidirritatie.  Als je een droge huid hebt, is een goede verzorging van je huid erg belangrijk. Lees meer over de verzorging van de huid en eventuele behandelmethoden voor de symptomen van huidirritatie. Daarnaast zijn er ook enkele praktische tips, waarmee je zelf aan de gang kunt.

Tips

  • Niet te veel en te lang baden of douchen.
  • Niet te heet baden of douchen.
  • Geen uitdrogende zepen gebruiken.
  • Dep je huid droog in plaats van droogwrijven.
  • Na het baden of douchen de huid direct goed verzorgen met een vette zalf of crème.
  • Als het koud is en hard waait, bescherm je lichaam dan tegen deze weersinvloeden. Draag handschoenen en een sjaal en hydrateer je huid met een vette crème.

Voor meer tips

Verwante producten:
Dermalex Repair Huidirritatie 30 g

Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Meer over dit product
Online Bestellen