“Minder irritatie, dat voelt een stuk fijner”

Marina | huidspecialist sinds 7 jaar

Huidirritatie bij kinderen

Als je kind last heeft van huidirritatie, kun je dat zien aan symptomen zoals veelvuldig krabben door je kind op een bepaalde plaats, rode bultjes of plekjes, een droge huid, schilfers en vochtafscheiding. Het zijn vervelende symptomen en het is belangrijk de oorzaak te vinden en die weg te nemen.

Bij een vorm van contacteczeem is vaak alleen de plaats op de huid aangedaan waar een bepaalde stof in aanraking is geweest met de huid van je kind. En eventueel een stuk van de huid om die plaats heen. Bij andere eczeemsoorten* zit het vaak op meerdere plaatsen. Als je niet zeker bent of je te maken hebt met een vorm van huidirritatie (zoals contacteczeem) of juist met een andere vorm van eczeem*, raadpleeg dan altijd je arts.

Wat kun je doen?
Als je weet welke allergeen een reactie veroorzaakt op de huid van je kind, is het belangrijk ervoor te zorgen dat je kind hier niet meer mee in aanraking komt. Zoek ook goed uit in welke producten de allergeen allemaal kan voorkomen om verrassingen te voorkomen. Soms kom je er zelf niet achter waar je kind allergisch voor is, neem dan altijd contact op met je huisarts.

Als je kind jeuk heeft, zorg dan voor afleiding middels een verhaaltje of spelletje. Probeer ook uit te leggen dat wrijven beter is. Houd de nagels van je kind kort. Laat je kind ook niet te lang badderen of douchen.

Huidirritatie bij je kind is vervelend, maar er zijn verschillende manieren om de symptomen te behandelen.

Verwante producten:
Dermalex Repair Huidirritatie 30 g

*Dermalex Repair Eczeem bij baby’s en kinderen is geschikt voor de behandeling van de symptomen van atopisch of constitutioneel eczeem, contacteczeem, handeczeem en huidirritatie.

Dermalex Repair Huidirritatie is geschikt voor de behandeling van de symptomen van irritatie en eczeem bij hand- of contacteczeem bij kinderen vanaf 6 jaar en ouder.

Dermalex Repair zijn medische hulpmiddelen. Lees voor gebruik de gebruiksaanwijzing.

Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Meer over dit product
Online Bestellen