“Minder irritatie, dat voelt een stuk fijner”

Marina | huidspecialist sinds 7 jaar

Bij wie

Zowel baby’s, jonge kinderen als volwassenen kunnen last krijgen van een vorm van huidirritatie. Huidirritatie kan ontstaan door contact met een bepaalde irriterende stof op je huid of door een allergische reactie van je huid op een stof. Het is een niet-besmettelijke huidaandoening. Er zijn verschillende soorten huidirritatie en over het algemeen is het goed te behandelen.

Baby’s
Luieruitslag* is een vorm van huidirritatie, waar veel baby’s wel eens last van hebben. Ook peuters in de luiers kunnen hier last van krijgen. Bepaalde stoffen in urine en ontlasting kunnen de huid irriteren, waardoor de huid rood wordt en soms ruw en schraal aanvoelt. Luieruitslag zit vaak op de billetjes, maar kan ook in de liezen of op andere plekken zitten, die worden bedekt door een luier.

Baby’s kunnen ook last hebben van contacteczeem. Het is van belang om erachter te komen op welke stof de huid van je kindje reageert, zodat je ervoor kunt zorgen dat je kindje daar niet meer mee in aanraking komt.

Kinderen
Huidirritatie zoals allergisch contacteczeem kan bij kinderen op elke leeftijd voorkomen. Als je kind atopisch eczeem heeft, is de kans groter dat je kind ook contacteczeem ontwikkelt.

Lees hier meer over huidirritatie bij kinderen.

Volwassenen
Volwassenen kunnen ook op iedere leeftijd last krijgen van huidirritatie. Over het algemeen hebben zij hier vaker mee te maken dan kinderen. Vooral irritatief contacteczeem zal vaker bij volwassenen ontstaan, omdat zij veel vaker met irriterende, zwak toxische stoffen te maken zullen hebben.

Lees hier meer over huidirritatie bij volwassenen.

* Dermalex Repair heeft hiervoor geen geschikt product in het assortiment. Vraag je arts of apotheker om advies.

Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Dermalex Repair Huidirritatie 30 gram
Meer over dit product
Online Bestellen