StephanieHuidspecialist sinds 22 jaar

Stephanie woont in Breda en is model en heeft haar eigen bedrijf. Ze heeft sinds kleins af aan al last van eczeem.

Vooral jeuk is vervelend
 ‘Ik heb vooral veel last van jeuk die veroorzaakt wordt door het eczeem. Dan wordt het dik en rood. Bij mij wordt het als je er vet op smeert wordt het alleen maar erger. Maar als je dat niet doet, gaat het scheuren doordat  je huid dan zo droog wordt. En dan ga je krabben. Vooral ’s nachts. Overdag kan ik mezelf nog wel beheersen, maar ’s nachts niet, dan gebeurt het gewoon in mijn slaap. En ik heb lange nagels dus ik kan goed krabben. Ik werd wel eens wakker met huid onder mijn nagels. En bij jeuk kan het ook heel lekker zijn om te krabben, maar daarna juist helemaal niet.”

‘Wat heb jij?’
“Hoe het eczeem een rol speelt in mijn leven? Sowieso dat mensen denken “wat heb je? Is het besmettelijk?” Dat werd dan gevraagd. Vooral tijdens gymnastiek. En de voortdurende jeuk zit dwars. Dat je continu probeert niet te krabben, dat is heel irritant.
Mijn eczeem werd wat minder erg toen ik 13 werd. In de pubertijd veranderen blijkbaar ook je hormonen. Toen werd het iets minder erg rond mijn mondhoeken. Dat vond ik ook zo erg, dat ik daardoor mijn mond minder ver open kon doen. Het ziet er ook niet uit, maar als je make-up opdoet, dan wordt het alleen maar erger. Dat is echt vervelend. Toen ik 16/17 was smeerde ik er soms gewoon foundation overheen. Maar dan had ik het vervolgens 5 dagen echt veel erger. En ik was bang dat ik littekens zou krijgen, doordat ik teveel zou krabben. Maar ik heb me gelukkig kunnen bedwingen.”

Minder jeuk, enorm fijn!
“Ik ben bij Dermalex terecht gekomen doordat m’n moeder een keer zei: “joh, ik heb op de tv Dermalex gezien”. Dat is niet zo vettig. Ik vond het een fijne crème en de symptomen werden snel minder. Als ik het nu op voel komen dan haal ik weer zo’n tube. Voor mij heeft het echt veel gedaan. En voor m’n nichtje, want eczeem kan ook erfelijk zijn.”
Dermalex geeft mij meer rust, minder jeuk en minder gène. Je ziet dat mensen naar je kijken, zeker in de zomer, met een blik van “wat HEEFT zij”. Eigenlijk moet je je daar niets van aan trekken, maar zo werkt het vaak niet.
Het is gewoon enorm fijn dat ik nu minder jeuk heb. Dat ik minder hoef te krabben. Dat is gewoon heel fijn. Mensen weten niet hoe dat is als je altijd jeuk hebt.”

Tip voor anderen
 “ Ik heb gemerkt dat allergie, astma en eczeem vaak samen gaan. Als je je allergieën kunt onderdrukken, helpt dat ook om eczeem te onderdrukken.”

 

"Het is gewoon enorm fijn dat ik nu minder jeuk heb."